Kundtjänst

Ring oss

Mån-fre 08-20 & lör-sön 10-15
033-10 60 00

Maila oss

kundtjanst@cellbes.se

Vår kundservice är öppen alla helgfria vardagar 8 – 20 samt helger 10 -15. Vi hjälper dig gärna att ta emot dina beställningar samt med frågor rörande ditt köp, leverans, fakturor, returer, reklamationer med mera. Konto- och fakturafrågor besvaras vardagar mellan 8-17.

Gå till vår kundtjänstsida

FORMGUIDE

För Cellbes är mode en formsak, att klä sig snyggt handlar om att hitta rätt plagg till rätt figur. Vet du vilken kroppsform du har? Om svaret är nej är du inte ensam. Många har en otydlig bild av hur den egna kroppen ser ut och de flesta kvinnor upplever att de är kraftigare än vad de faktiskt är. Med rätt kläder kan du lyfta fram det som är vackert och kvinnligt hos dig själv istället för att fokusera på det du eventuellt inte är nöjd med. Vi tycker att alla ska kunna bära snygga kläder oavsett storlek. Det är därför vi har storlekar från 34-64 för damer och 4-14 för herrar.


Hitta din kroppsform
Ställ dig framför en spegel och ta en ordentlig titt på din kropp. Jämför sedan med de kroppsformer som vi samlat här i vår Formguide. Tänk på att kroppsformen inte alltid har att göra med om du är smal eller kraftig. Det är var formerna sitter som är det viktiga. När du hittat din kroppsform har vi en rad tips på vilka modeller du klär bäst i. Sedan är det bara att prova dig fram.


Det syns när du trivs
Tänk på att detta bara är rekommendationer, det viktigaste är att du själv är bekväm i dina kläder. Det finns inget som är mer attraktivt än en kvinna som utstrålar att hon är nöjd och trivs med sig själv!Oval

Du som har en oval kroppsform är rundast kring mittsektionen, har ingen definierad midja och smala ben.

Rektangel

En rektangelformad figur är rak med ungefär samma mått kring byst och höfter. Midjan är odefinierad.
Bäst att lyfta fram:
Fokusera på de delar du är mest nöjd med, som exempelvis ett par snygga ben. Undvik att lägga extra volym kring midjan, så kommer du att se slankare ut. Plagg som är avskurna under bysten och har vidd kring midjan klär dig extra bra. Lager-på-lager i lätta fina material t ex en chiffongblus över ett tunt linne är också smickrande. Långa linjer med längre toppar är snyggt på dig, gärna tillsammans med smala byxor. Kläder som är insvängda (utan att vara tighta) i midjan ger en tydligare midja. Vida eller utsvängda byxor skapar balans mellan över och underdel. Likaså kjolar med fin vidd.

Att tänka på:
Korta smala kjolar kan få överkroppen att se tyngre ut.
Bäst att lyfta fram:
Skapa former med spännande skärningar, mönster och accessoarer. Ett mörkt bälte i midjan gör dig mer timglasformad, liksom plagg med insvängd midja. Vill du ha mer volym över bak och höfter kan du investera i jeans med detaljer kring det området. Det fungerar också bra med avsmalnande och smala byxor, se bara till att de smiter åt runt höfterna om du vill se kurvigare ut. Vippiga kjolar med detaljer och skärningar som adderar volym ger en feminin form. Topparna får gärna ha kvinnliga detaljer upptill, ex rynkade ärmar, puffärmar, volanger och rosetter.

Att tänka på:
En alltför matchad färgskala kan förstärka intrycket av en rak kropp.

Timglas

En timglasformad kropp har fina proportioner och en tydligt markerad midja. Går du upp i vikt fördelar sig vikten jämt över kroppen.

Triangel(spetsen upp)

Du som är triangelformad med spetsen uppåt är fylligast över rumpa och lår. Överdelen är mindre med smala axlar.
Bäst att lyfta fram:
Lägg fokus på dina kvinnliga former med följsamma material och skärningar som framhäver midjan. Omlottskärningar är särskilt smickrande på dig. Likaså V-ringat och andra lite djupare urringningar. Du passar också bra i pennkjolar och A-linjeformade kjolar samt byxor som har ett något utställt benslut. Framhäv gärna den smalaste delen av midjan med ett mörkare bälte.

Att tänka på:
Var försiktig med alltför fyrkantiga plagg som döljer dina vackra former.
Bäst att lyfta fram:
Skapa balans genom att fokusera på den tunnare delen av kroppen. Vida halsringningar och stora kragar klär dig extra bra. Du kan även sträva efter att dra uppmärksamhet till överdelen med ljusa eller starka färger och detaljer som volanger, paljetter, puffärmar, axelvaddar eller scarves. Toppar och jackor som slutar en bit ovanför höften eller en bit nedanför det bredaste området smickrar dig bäst. Likaså byxor och kjolar som är utsvängda nedtill.

Att tänka på:
Vill du tona ner en kurviga rumpa, så välj en mörkare färg nedtill. Tänk även på att stora sidfickor breddar.

Kurvig

En kurvig figur har fylliga bröst, breda axlar och är kraftig över lår och rumpa.

Triangel(spetsen ned)

Du som är triangelformad med spetsen nedåt har breda axlar och smalare höfter och ben.
Bäst att lyfta fram:
Välj en stadig och välsittande bh för att skapa en fin siluett. En kurvig kropp klär extra bra i V-ringat och andra lite lägre urringningar. Låt gärna jackor och toppar sluta ovanför höften eller en bit nedanför. Byxor och jeans som är utställda nedtill skapar balans och mörkare färger på underdelen tar fokus från lår och rumpa. Längsgående sömmar och detaljer förlänger intrycket, likaså långa sjalar och halsband.

Att tänka på:
Dölj inte kroppen i formlösa plagg. Välj skärningar som lyfter fram dina kurvor på ett fint sätt istället.
Bäst att lyfta fram:
Skapa balans genom att fokusera på kroppens undre del. Byxor och kjolar med vidd samt fickor, detaljer och draperingar kring höfterna ger ett bredare intryck. Mönstrade och färgstarka plagg nedtill drar också till sig uppmärksamhet. Med en draperad klänning skapar du kurvor på rätt ställen. Topparna får gärna ha mjuka former och vara i mjuka material. Feminina omlottskärningar smickrar den här formen extra bra. Tänk feminina blusar snarare än maskulina skjortor.

Att tänka på:
Tighta jeans förstärker dina smala höfter. Fyrkantiga halsringningar, samt axelvaddar och puffärmar adderar extra volym till axelpartiet.