Kavajer

Det går olika trender i kavajer, en del är oversize och vissa tightare, därför kan det vara svårt att veta hur damkavajer ska sitta. Men här har du tre enkla knep för att se så att den sitter bra:

  1. När du står med dina armar rakt ner ska kavajen hänga slätt över bröstet. 
  2. Nästa steg är att kika på axlarna, sitter kavajen bra där? Axelpartiet ska inte skjuta ut utanför dina axlar, men inte heller strama åt. 
  3. När du sedan knäpper kavajen ska du få in ungefär en hand mellan tyget och skjortan. 


Förr i tiden, när man alltid bar skjorta under kavajen, sades det att kavajen ska sluta på handleden så att skjortan kan titta fram ungefär en centimeter under. Idag kan man ha t-shirt under sin kavaj, eller upprullade ärmar. Så idag är ärmlängden på kavajen mest en smaksak. Modet skiftar över åren

En kavaj behöver inte vara stel och uppklädd, vi har massor av mjuka modeller till dam som passar både till vardags och jobb. Även om plagget idag betraktas som snyggt och uppklätt har det inte alltid varit så. Kavajen var från början en arbetsjacka, och användes framförallt av sjömän. Att ha på sig kavaj i de fina salongerna var det inte tal om. Tänk vad modet och våra bilder av vad som är snyggt och inte kan svänga!Så beställer du kavajer på nätet

Här på Cellbes har vi många snygga kavajer till dam. Och visst kan det kännas svårt att beställa damkavajer på nätet? Men oroa dig inte, vi har alltid 30 dagars öppet köp, så skulle du mot förmodan få fel storlek så är det lätt att skicka tillbaka den igen. Följ vår storleksguide, och mät noga. Har du redan en kavaj från oss hemma? Perfekt. Om den passar bra beställer du den nya i samma storlek. 

Trygg leverans
Säker betalning
30 dagars returrätt

Köp mode & kläder från små till stora storlekar online hos Cellbes.

Säker shopping

Håll dig uppdaterad

Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få information om senaste produktsläppen, erbjudanden och nyheter från oss.

Följ oss

  • Vi levererar endast till svensk adress.
  • Frakt från 49kr, fri frakt vid köp från 799kr.
  • Alltid 30 dagars returrätt