Filter

0

Vår historia

Vår historia

1954 grundade Gunvor och hennes man Bengt sitt livsverk Cellbes! Vår VD Charlotte fick ett samtal med Gunvor som nu hunnit bli 87 år gammal. Ett härligt möte och en historia som visar att den Cellbes-anda som Gunvor la grunden för redan för 70 år sedan i allra högsta grad lever vidare. Bra kvalitet och en nöjd kund var viktigt och redan på den tiden fanns en dröm om att inkludera alla och erbjuda ett brett storleksutbud! Se samtalet mellan Gunvor och Charlotte och läs mer om vår historia här.

 

70 år i branschen

Historien om Cellbes är en historia om arbete, arbete och åter arbete. 1954 hade bruttoprisbestämmelserna slopats och många lycksökare, speciellt i och runt Borås, startade postorderföretag. Inte många finns kvar idag med ett företag som då såg dagens ljus är just det som idag heter Cellbes AB. När Gunvor Hultgren gifte sig med sin Bengt fick de en tusenlapp i bröllopspresent. De ville skapa något beständigt och bestämde sig för att starta ett litet postorderföretag på fritiden. Man hade en enda artikel: japansk lakansväv. Den var smal, den krympte i tvätten, men den var outslitlig. Den sålde bra och grunden för en av Sveriges ledande postorderföretag var lagd. Annonserna fanns nu i såväl dags- som veckopress men det dröjde ända till 1964 innan man vågade sig på att göra en egen katalog, då helt i svartvitt. Än idag är katalogen en betydande del av Cellbes marknadsstrategi.

 

Expansion

Makarna Hultgren kunde glädjas åt fortsatt tillväxt, med 15.000 artiklar i början av 2000-talet hanterade man cirka 5.000 order varje dag. Dessa var avsedda för mottagare i såväl Sverige som i övriga Norden, inklusive både Färöarna och Grönland. Senare har expansionen gått vidare, nu i österled genom etablering i Estland.

 

Ny ägare

Efter ett halvt sekel bestämde sig familjen Hultgren att sälja sitt livsverk. Både Gunvor och Bengt hade uppnått pensionsåldern och under de senaste åren dragit ner på takten till vanlig fyrtiotimmarsvecka. Haléns Postorder AB köpte Cellbes våren 2004. Cellbes och Halens förvärvades av Consortio Invest AB år 2007 och blev en del av Consortio Fashion Group. Idag finns Cellbes på nio europeiska marknader. Cellbes styrka idag är det egenutvecklade sortimentet med mycket färg och mönster i unikt storleksutbud från 34 till 64. Cellbes utsågs 2012 till ett av Årets Superföretag av PAR och Veckans Affärer. Postorder-företaget har kompletterats med en stark e-handel som nyligen tog sig in på topp 10 i Internetworld. Cellbes har därmed alltid kommit till kunden, som fått sina varor till den plats just denne valt att leva på. Att den nya marknadskampanjen nu åker runt i landet för att träffa kunderna och sedan annonseras i veckopress knyter ihop säcken, historia möter framtid.

1964

1964

1975

1975

1981

1981

Trygg leverans
Säker betalning
30 dagars returrätt

Köp mode & kläder från små till stora storlekar online hos Cellbes.

Säker shopping

Håll dig uppdaterad

Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få information om senaste produktsläppen, erbjudanden och nyheter från oss.

Följ oss

  • Vi levererar endast till svensk adress.
  • Frakt från 49kr, fri frakt vid köp från 599kr.
  • Alltid 30 dagars returrätt