Skötselråd

Cellbes

Genom kärlek och omtanke förlänger du livslängden på din nya bh. Här delar vi med oss av några smarta tips!

Hur och hur ofta ska du tvätta din bh?

Hur och hur ofta ska du tvätta din bh?

Rekommendationen är att tvätta sin bh efter att ha använt den tre till sex gånger. Helst ska du inte använda samma bh flera dagar i rad utan ge resåren en chans att vila. Det förlänger livet på bh:n.

Tvättpåse

Vill du hellre tvätta dem i maskin så använd tvättpåse så att inte bygeln skadas eller fastnar i tvättmaskinen. Knäpp även hyskorna så att de inte fastnar och river sönder de andra ömtåliga materialen.

Tvättmedel

Vi rekommenderar ett milt tvättmedel, tvätt-pulver för kulörtvätt eller flytande tvättmedel. Överdosera inte tvättmedlet. Kritvita bh:ar är ofta färgade vita och ska därför tvättas som kulörtvätt. Använder du blekmedel kommer bh:n bli grå efter ett tag. Har du kalkrikt vatten hemma så kan även det påverka att vita kläder blir grå.

Cellbes

Material

Bomull:

Bomullsfibrerna är ett fröhår som kommer från bomullsplantan. Bomullsfibrerna har olika längd 15-45 mm. Ju längre fibrer desto bättre kvalitet.I plagg av kammad bomull har man tagit bort de kortaste fibrerna vilket geren extra fin kvalitet med ökad glans och hållbarhet. Bomull är en stark fibersom känns naturlig och behaglig mot huden. Bomull kan krympa efter första tvätten. I vissa fall kan det hjälpa att sträckalite i plagget för att minska krympningen. Bomull kan generellt tvättas i60 grader, men detaljer på plagget kan göra att det bör tvättas i40 grader. Följ anvisningen på plagget.

Elastan:

En stretchfiber som används tillsammans med andra fibrer för att få ett töjbart och stretchigt material. Tvätta inte plagg med elastan i för hög temperatur eftersom plagget då kan tappa sin elasticitet. Följ tvättrådet på plagget.

Polyamid/Nylon:

En syntetfiber som tillverkas helt på kemisk väg med hjälp av olja. Torkar snabbt, krymper inte och är starkt.

Polyester:

En syntetfiber som tillverkas helt på kemisk väg med hjälp av olja. Polyester torkar snabbt, krymper inte och är starkt. En nackdel är att polyester kan bli statiskt framförallt på vintern när luften är torr.

Mikrokvalitet/mikrofiber:

Väldigt tunna fibrer av syntetmaterial, exempelvis polyester eller polyamidsom kan ge en tunn och följsam kvalitet. Använd inte sköljmedel när dutvättar plagg av mikrofibrer eftersom det kan täppa igen fibrerna ochgöra att plagget inte kan ”andas”. Undvik även att torktumla plaggav mikrofibrer eftersom fibrerna då kan förstöras.

Alla kan vara fina under med Cellbes

Alla kan vara fina under med Cellbes

Trygg leverans
Säker betalning
30 dagars returrätt

Köp mode & kläder från små till stora storlekar online hos Cellbes.

Säker shopping

Håll dig uppdaterad

Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få information om senaste produktsläppen, erbjudanden och nyheter från oss.

Följ oss

  • Vi levererar endast till svensk adress.
  • Frakt från 49kr, fri frakt vid köp från 799kr.
  • Alltid 30 dagars returrätt