Tvättråd jackor

Cellbes

Hur tvättar jag min jacka?

Jackor behöver egentligen inte tvättas så ofta. För det mesta räcker det att hänga ut dem för vädring i fuktigt väder. Men, då och då kan man ändå behöva köra sin jacka i maskinen för att ta ur vardagligt smuts. Här är våra bästa tips på hur du tvättar din jacka rätt - och ökar dess livslängd.

Cellbes

Före tvätt

Läs noga plaggets tvättråd och följ råden. Stäng knappar, dragkedjor, spännen och kardborreband så att jackan inte fastnar i något under tvätten. Tvätta med avigsidan ut och ta bort ev pälskrage om det går.

Under tvätt

Använd milt tvättmedel och undvik sköljmedel eftersom det kan göra fibrerna svagare. Välj tvättprogram och temperatur enligt jackans tvättråd. Om du rekommenderas att använda handtvätt så låt aldrig plagget ligga i blöt, även det kan försvaga tygets fibrer.

Cellbes
Cellbes

Efter tvätt

Ta ut jackan ur tvättmaskinen direkt efter tvätt. Undvik torktumling, eftersom det kan skada jackan. Använder du torkskåp gäller samma temperatur som vid tvätt.

Dun

Dunjackor kan tvättas i en vanlig tvättmaskin, men följ alltid tvättrådet. Undvik sköljmedel, då det skadar dunet. En dunjacka ska torktumlas, i max 40°C. Torktumla med ett par tennisbollar för att fördela dunet bättre och se till att plagget blir helt torrt i torktumlaren. Skaka plagget under torkningen och efteråt så fördelas dunet på bästa sätt.

Cellbes
Trygg leverans
Säker betalning
30 dagars returrätt

Köp mode & kläder från små till stora storlekar online hos Cellbes.

Säker shopping

Håll dig uppdaterad

Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få information om senaste produktsläppen, erbjudanden och nyheter från oss.

Följ oss

  • Vi levererar endast till svensk adress.
  • Frakt från 49kr, fri frakt vid köp från 799kr.
  • Alltid 30 dagars returrätt