Kundtjänst

Mån-fre 08-20 & lör-sön 10-15
033-10 60 00

kundtjanst@cellbes.se

Vår kundservice är öppen alla helgfria vardagar 8 – 20 samt helger 10 - 15. Vi hjälper dig gärna att ta emot dina beställningar samt med frågor rörande ditt köp, leverans, fakturor, returer, reklamationer med mera.

Gå till vår kundtjänstsida
Hållbarhet huvudbild

Vad du kan göra

Tvätt och etikett

Våra kläder håller längre när vi tar hand om dem på rätt sätt. Här hittar du förklaringar till våra tvättrådsetiketters olika symboler samt lite goda råd om hur du tar hand om dina garderobsfavoriter. 

Tvättstugeråd


Tvätta inte i onödan.

För mycket tvättning är negativt både för ekonomin och miljön, men också för plaggen. Ofta räcker det att vädra och borsta kläderna. Använd fläckborttagningsmedel på fläcken istället för att tvätta hela plagget. Lukta på plagget och känn vad som är behövligt.

Tvätta i lägre temperatur.

För hårt smutsade kläder, underkläder, lakan och liknande rekommenderar vi att tvätta i högst tillåtna temperatur. Är plagget däremot endast lätt smutsigt rekommenderar vi att tvätta i låg temperatur för att skona plagget och miljön. Våra produkter är märkta med högsta tillåtna temperatur.

Överdosera inte tvättmedlet.

Att överdosera tvättmedlet ger inte bättre resultat, tvärtom kan överskottet stanna kvar i kläderna och orsaka hudirritation.

Hoppa över sköljmedlet.

Sköljmedel används ofta av ren rutin men grundsyftet är att göra tvätten mjukare, väldoftande och antistatisk. För vissa textilier kan tyvärr sköljmedlet stjälpa snarare än hjälpa. Bland annat kan det täppa till porerna på funktionsplagg vilket försämrar andningsförmågan eller göra handdukars uppsugningsförmåga sämre. Sköljmedel innehåller dessutom en rad olika kemikalier som kan belasta miljön negativt så tänk till en extra gång innan du fyller upp facket.

Låt dina kläder självtorka.

Torktumling och torkskåp förbrukar inte bara mycket energi, de sliter även extra hårt på kläderna. Låt dem självtorka om möjligheten finns.

Stäng kardborrband och blixtlås före tvätt.

Onödigt slitage kan många gånger förebyggas genom att stänga eventuella kardborrband och blixtlås innan tvätt.

Tvätta ömtåliga plagg i tvättpåse.

Ömtåliga plagg som t ex nylonstrumpor, BH och finare spets trivs bäst av tvätt i tvättpåse. Genom att förlänga dess livslängd är du inte bara snäll mot plånboken utan även mot miljön.

Ta hand om dina badkläder.

Under produktionsstadiet testas alla Cellbes badkläder för bland annat färghärdighet i klorerat vatten, i havsvatten och i ljus. Trots detta kan höga halter klor i badvattnet och vissa solkrämer skada dina plagg. För att ge badkläderna extra långt liv rekommenderar vi att alltid skölja ur dem i kallt vatten efter användning och låta dem självtorka i skuggan.

Tvättrådsetiketten

Här hittar du förklaringar till våra tvättrådsetiketter som du hittar på insidan av alla våra plagg.