Dans i Folkets Park Gävle

”Jag försöker säga snälla saker till mig själv. Det ger acceptans.” /Johanna Gunnarsson, modell för en dag #viärcellbes


Röken ligger som en dimma över dansgolvet. Det hänger guldgirlanger efter väggarna. Statisterna är så fina men det är #viärcellbes-kvinnorna i sina klänningar som skiner starkast.


Vi är på dans i Gävle. Estraden är platsen för dagens fotografering. Det är den tjugonde i raden av ”Vi är Cellbes”-kampanjen. Och det är modellerna Johanna Sjöberg, Louise Askebro och Johanna Gunnarsson som skiner.

Cellbes

Johanna Gunnarsson

Ålder: 31 // Storlek: XL

Klädstil till vardags? Jeans och t-shirts eller klänning och strumpbyxor. 


Favoritplagg till våren? Klänning. 


Vad gör du på dagarna? Arbetar som förskollärare och umgås med min familj. 


Intressen? Måla, matlagning och hänga i stugan.


Beskriv dig själv med tre ord! Pratglad, omtänksam, envis.


Vad är det bästa råd du fått? Vad gör det om 100 år?


Har du ett livsmotto? Kommer det vara viktigt om 100 år?


Hur gör du för att älska dig själv och din kropp, har du något råd? Se mig själv i spegeln ofta, inte undvika de områden jag har mer komplex över. Klä mig snyggt, ta hand om mitt yttre. Säga fina ord till mig själv. 


Favoritrecept?  Färska vårrullar.


Boktips? Alla Lars Keplers böcker.


Film-/serietips? Emily in Paris.


Vad är vardagslyx för dig? Sova en hel natt utan att bli väckt av min son, och starta dagen med kaffe. 


Vad tänker du när man säger ”klänning”? Fredag. Jag har alltid klänning på fredagar på min arbetsplats. 


Vad tänker du när man säger ”livet”?  Uppleva så mycket som möjligt. 


Vad tänker du när man säger” lycka”? Harmoni.

Cellbes

Louise Askebro

Ålder: 39 år // Storlek: 38

Klädstil till vardags? Oftast jeans och stickad tröja eller klänning och strumpbyxor i någon härlig färg. 


Favoritplagg till våren? Just nu är favoriterna en grön kappa och en gul jeansjacka.


Vad gör du på dagarna? Jobbar på Arbetsförmedlingen med arbetsrehabilitering, jämställdhet och våld på arbetsplatsen. Jag studerar också till sexrådgivare.


Beskriv dig själv med tre ord! Omtänksam, knasig och klok.


Vad är det bästa råd du fått? Att äta godis när man skriver en tenta. Om man inte kan svaret på en fråga tar man en godis, funderar en stund och så kanske svaret kommer när man sitter där och suger på godisbiten (eller inte). 


Har du ett livsmotto? Att dö med vetskapen om att jag levt MITT liv, skrattat mycket och att de människor jag älskar har känt sig sedda och älskade.


Hur gör du för att älska dig själv och din kropp, har du något råd? Självmedkänsla och humor kommer man långt med. Med självmedkänsla blir man mer benägen att ta hand om sig själv utan att få dåligt samvete och med humor kan man se på sina tillkortakommanden och skavanker med självdistans.


Favoritrecept? Det mesta med halloumi! Jag har haft ett stadigvarande beroende sedan 2006 när jag bodde på Cypern och åt halloumi för första gången.


Film-/serietips?  ”The Killing”, ”Bron” mfl. Jag älskar bra kriminalserier! Sedan ligger ”Breakfast at Tiffany´s” mig alltid varmt om hjärtat eftersom Audrey Hepburn är en favorit.


Vad är vardagslyx för dig? Tid. Både för att träffa de underbara människor som finns i mitt liv och för egentid som är viktigt för att jag ska må bra.


 Vad tänker du när man säger ”klänning”? Frihet och sensualitet. När jag var barn hatade jag att ha klänning på mig och ville bara ha byxor (till min mammas förtret), jag hade långbyxor på studenten och långt upp i 20-årsåldern. Sen upptäckte jag att det finns ett stort utbud av klänningar i olika modeller och längder, började använda det mer och nu älskar jag det! 


Vad tänker du när man säger ”livet”?  Mångfacetterat. Jag slutar aldrig förundras över alla toppar och dalar. Om man som barn trodde att livet skulle vara som landet Sverige så inser man nu att livet är som att resa jorden runt. Man landar i något land där man inte kan språket och så måste man hitta något sätt att kommunicera för att ta sig fram.


Vad tänker du när man säger” lycka”? Jag är inte speciellt förtjust i ordet och vill ogärna besvara den frågan om någon frågar ”är du lycklig”? Det finns så många känslor som kan rymmas på en dag och ibland är lycka en av dom. Jag strävar snarare efter att känna mig tillfreds med mig själv och att jag lever ett liv utifrån mina värderingar.


Vad tänker du när man säger ”kropp/storlek”?  En kropp är summan av våra gener, vår livsstil och vad vi varit med om. Hur fint är inte det?!

Cellbes

Johanna Sjöberg

Ålder: 34 // Storlek: 42/44 ibland upp till 46

Favoritplagg till våren? Klänning som visar mer ben eller färgglada toppar. 


Vad gör du på dagarna? Studerar till kommunikatör. 


Intressen? Padel, gym, golf, middagar med vänner, umgås med min dotter och tränar ett ungdomslag i innebandy. 


Beskriv dig själv med tre ord! Glad, social, ambitös. 


Vad är det bästa råd du fått? Att ta seden dit man kommer. 


Har du ett livsmotto? Det låter klyschigt men att man behandlar andra som man själv vill bli behandlad. 


Hur gör du för att älska dig själv och din kropp, har du något råd? Jag ser min kropp som ett fantastiskt verktyg och är stolt över att kunna vara aktiv i min vardag med min dotter. 


Vad är vardagslyx för dig? Att ta på sig en fin klänning och gå ut och äta med en fin vän. 


Vad tänker du när man säger ”klänning”? Klänning för mig är glädje och frihet och ett sätt att framhäva min kvinnlighet på.


Vad tänker du när man säger ”livet”? Livet tar och livet ger, och det är för kort för att inte fyllas med sådant som gör en glad.


Vad tänker du när man säger ”kropp/storlek”? Jag tänker att alla kroppar är vackra oavsett storlek och att man kan framhäva sina bästa sidor med rätt kläder. 

”En av de bästa dagarna i mitt liv!”


Våra modeller för en dag, Johanna S 34 år, Louise 39 år och Johanna G 31 år, bor alla i Gävle med omnejd men denna dag ska de ta ledigt från sina vanliga liv för att bli modeller för Cellbes. Och det blev dans och folkpark hela dagen. 


– Klänningarna är så fina. Och så skönt att bara kunna gå upp en storlek om de inte passade. Annars är det ju ofta ”det är den största storlek vi har”. Själv ego-boostar jag mig varje fredag genom att ha klänning på mig. När jag är lite fixad får jag bättre självförtroende, säger Johanna Gunnarsson.

Hylla dig själv & andra

Musiken drar i gång igen och kameran smattrar. Taktkänsla är inte det viktigaste, det är glädjen i dansen som ger lyster i blicken och rosiga kinder.


– Det är sådant här som lyfter mig, när jag kan hylla mig själv. Och andra! Man ska vara sin egen bästa vän, säger Johanna Sjöberg.

Louise Askebro nickar.


– Ja, det är när jag valt mig själv och stått upp för mig själv som jag varit stoltast över mig själv i livet. Relationen till sig själv och de man älskar är det viktigaste man har, säger hon.


Storlek & självkänsla

Det är dags att byta bakgrund och kvinnorna passar på att få i sig lite energi och vätska. Vi pratar lite om självkänsla.


– Man kommer alltid ha sina nojor. Jag har vägt 40 kilo mindre men jag hade nojor då med, säger Johanna Gunnarsson.


Medkänsla & humor hjälper

Louise Askebro fyller i:


– Man behöver självmedkänsla och humor. Med självmedkänsla kan man ta hand om sig själv utan att få dåligt samvete och med humor se på sina tillkortakommanden och skavanker med självdistans. Även dåliga dagar är viktigt att kunna skratta.


Bästa dagen!

Det börjar mörkna ute och tre trötta men väldigt glada kvinnor får hänga tillbaka klänningarna på galgen. Johanna Sjöberg ler med hela kroppen.


– Jag är så stolt över mig själv att jag var modig nog att söka. Och så kom jag med! Det här är en av de bästa dagarna i hela mitt liv!

Trygg leverans
Säker betalning
30 dagars returrätt

Köp mode & kläder från små till stora storlekar online hos Cellbes.

Säker shopping

Håll dig uppdaterad

Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få information om senaste produktsläppen, erbjudanden och nyheter från oss.

Följ oss

  • Vi levererar endast till svensk adress.
  • Frakt från 49kr, fri frakt vid köp från 799kr.
  • Alltid 30 dagars returrätt