I mataffären i Brastad

För 19:e gången ger sig Cellbes ut på turné i Sverige med kampanjen #viärcellbes, där vi låter vanliga kvinnor prova på att vara modeller. Denna gång stod jeans i blickfånget och vi landade i Brastad utanför Lysekil.


Våra modeller Ebba 23, Camilla 50, Eivor 92, Helene 42, och Andrine 39 år bor alla i Lysekil med omnejd men denna dag ska de ta ledigt från sina vanliga liv för att bli modeller för Cellbes. Och som catwalk ska de ha – en matbutik.


– Jag blev jättenervös när jag hörde att det skulle filmas också. Men mitt livsmotto är annars att försöka ta livet som det kommer. Hakuna matata! säger Veronika och ler.


Det blev en dag full av färg, glädje och köööör! Våra modeller fick hålla energin uppe både för en fotografering och för inspelning av reklamfilm. De fick hänga i och springa, tjuta, skratta och det gjorde de så gärna. När sedan kläderna skulle hängas tillbaka och sminket skulle sminkas av var det fem trötta men väldigt lyckliga damer som samlades.


- Jag försöker bara göra saker som gör mig glad, t ex salta bad och kanske en whisky. Och det här var så roligt! Kvinnor är fantastiska! säger Eivor, 92.

Cellbes

Andrine Ärlsjö

Ålder: 39 år // Storlek: 38 // Vad gör du på dagarna? Jag jobbar på ett anläggningsföretag som kalkylingenjör. // Livsmotto? Njut av livet, lev här och nu. // Vad är vardagslyx för dig? Att ha balans i livet. Ta sig tid att kunna umgås med familjen. // Vad är viktigt när du köper jeans? Att dem ska vara bekväma och passa min kropp. Jag gillar modellen som har en låg midja, stretch och stuprörsmodell.

Camilla Lind

Ålder: 50 år // Storlek: 40-42 // Vad gör du på dagarna? Frisör på min egen salong, även frisörlärare och homestyling vid fastighetsförsäljning. // Livsmotto? Om du av någon anledning slås om kull, res dig som en trottoarpratare. Och lyssna inte på dem som säger att du inte kan! // Vad är vardagslyx för dig? Det lilla enkla som kan göra en dag helt perfekt. Exempelvis ta båten ut till någon fin plats och mysa med någon god mat och dryck. Eller när jag vinterbadar /bastar nere vid Apelvik; det är underbart. // Vad är viktigt när du köper jeans? Inte för låg midja och att de sitter bra.

Cellbes
Cellbes

Ebba Löfving

Ålder: 23 år // Storlek: small i det mesta, 34-38 upptill och 36 nertill // Vad gör du på dagarna? Jobbar på bensinstation, tränar och håller pass och försöker hålla igång mitt artisteri. Spirande musikalstjärna! // Livsmotto? Ge allt en chans; våga testa och utmana dig själv. // Vad är vardagslyx för dig? Att göra något spontant! Åka till ett fint ställe med gott sällskap och äta god mat. Eller umgås hemma hos någon och äta middag. Att få vara med vänner och familj.

Eivor

Ålder: 92 år // Storlek: 36/38 // Vad gör du på dagarna? Jag lagar god mat och promenerar, samt bad i Kallbadhuset, nästan året om. // Livsmotto? Var positiv, nyfiken och intresserad! // Vad är vardagslyx for dig? Laga min goda mat. // Vad är viktigt när du köper jeans? Att det är stretch i.

Cellbes
Cellbes

Veronica Karlsson

Ålder: 29 år // Storlek: 40 // Vad gör du på dagarna? Jag jobbar som psykiatrispecialiserad undersköterska på psykiatri-akuten. // Livsmotto? Hakuna matata, som både jag och min syster har intatuerat. // Vad är vardagslyx för dig? Att hitta på saker mitt i veckan som tillexempel att gå på bio eller åka och hitta nya ställen att promenera på. // Vad är viktigt när du köper jeans? Att jeansen är sköna och att man kan röra sig fritt. Sedan att det är hög midja och att rumpan ser fin ut!

Helene Gran

Ålder: 42 år // Storlek: 46/48 eller upp till 52, beroende på märke // Vad gör du på dagarna? Distriktssköterska för en digital vårdgivare. // Livsmotto? Satsar man inget, vinner man inget. // Vad är vardagslyx för dig? Att bli bjuden på middag. Både ute på restaurang men även hemma. Eftersom jag är kock från början är det nästan alltid jag som står i köket. Därför känns det så lyxigt när maten står på bordet och jag har kunnat göra annat så länge. Vår 12 åriga dotter har lagat mat självständigt sedan hon var sex år, så det händer att hon lagar tre-rätters! // Vad är viktigt när du köper jeans? Att de sitter skönt även när man sitter ner och att de är tillräckligt långa i benen.

Cellbes

Inför fotograferingen

Det är tidig morgon i Lysekil. Havet är grått och vinden sliter i kläderna. Inne på Havsbadet i Lysekil är det febril aktivitet. Kläder ångas, den sista matchningen ska göras och kamerorna kollas. Men framför allt ska dagens huvudpersoner få en make over.


Matbutiken är catwalk

På borden ligger borstar, locktänger, puder, rouge, ögonskugga ja all man kan tänkas behöva för att göra dessa redan fina kvinnor redo för kameran. De får turas om att sminkas och lockas och i pauserna får de prova kläder. Lite trolleri från sömmerskan gör så allt sitter som gjutet. Sedan bär det iväg till Brastad. Det är i den lokala mataffären som fotograferingen ska bli av och det är också där en reklamfilm ska spelas in.

Bakom kulisserna

Ebba har jeanshängselbyxor och ett par örhängen i jeans som stylisten har gjort. Hon har glad energi och är redo för utmaningen. Ebbas livsfilosofi är ”Våga testa” och just nu följer hon det rådet genom att vara modell för en dag för Vi är Cellbes. 


– Jag försöker vara tacksam för det jag har i livet. Jag har en kropp som fungerar, jag kan andas frisk luft och jag har människor runt omkring mig som tar hand om mig. Och idag är jag tacksam för att jag får uppleva allt det här!


Inte dömas, utan inspireras av andra

Andrine försöker hantera en påse med jord samtidigt som hon ”jonglerar” med ett gäng tomater. Det är ett tufft jobb att vara modell! I pausen pratar vi lite om olika sätt stärka kvinnors självkänsla.


– Jag försöker att inte jämföra mig med andra, men låter andra ge mig inspiration. Jag älskar min kropp för att den är min. Och så tycker jag man ska följa sitt eget hjärta.


Satsa & vinn!

Helene följde sitt hjärta när hon sökte till Vi är Cellbes. Eller ja, det var egentligen dottern som tyckte hon skulle söka.


– Satsar man inget, vinner man heller inget, brukar jag säga. Och den här gången vann jag! säger Helene. 


Hon tycker att självkänsla är svårt men väldigt viktigt.


– Jag har en inre dialog med mig själv ibland då jag talar om för mig att jag duger precis som jag är. Ibland behöver jag övertalas, säger hon med glimten i ögat.Promenader är bra mot ält

Camilla har papiljotter i håret och grön ögonskugga och hon kämpar sig igenom dagen i lite för stora skor. Så kan det gå när man är modell.
– Jag lever efter devisen ”man klara det mesta bara man inte ger upp”. 


När det gäller självkänsla tycker Camilla att man ska fokusera på det som är viktigt. I hennes fall är det familjen, barn och barnbarn.
– Man ska inte lägga för mycket tid på att älta över att kroppen inte är perfekt. Men jag mår bra av att träna t ex. Och promenader är så bra för huvudet!


Vår äldsta deltagare (någonsin) Eivor, 92 håller med de yngre damerna.
– Man ska aldrig ge upp! Det är det bästa rådet jag fått i livet. Och man ska fortsätta vara positiv, nyfiken och intresserad av livet!


I slutändan är alla kroppar vackra

Dagen lider mot sitt slut. Det är sex trötta men lyckliga kvinnor som gett allt i flera timmar, både framför filmkameran och fotografen. Veronika sammanfattar:


– Det har varit en fantastisk dag, fantastiskt kul! Vi är alla så olika men vi har verkligen fått visa att alla kroppar är vackra. Det här gör jag gärna igen!

Trygg leverans
Säker betalning
30 dagars returrätt

Köp mode & kläder från små till stora storlekar online hos Cellbes.

Säker shopping

Håll dig uppdaterad

Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få information om senaste produktsläppen, erbjudanden och nyheter från oss.

Följ oss

  • Vi levererar endast till svensk adress.
  • Frakt från 49kr, fri frakt vid köp från 799kr.
  • Alltid 30 dagars returrätt