Kemikalier

Kemikalier

Trots sin ofta negativa klang gör kemikalier även mycket nytta. Kemikalier finns i nästan allt som vi omger oss av – i möbler, kläder, mat, medicin och hygienartiklar. Under en textilvaras tillverkningsprocess används många olika typer av kemikalier vars syfte är att förädla varan. Bland annat används kemikalier för att ge tyget sin vackra färg eller för att ge varan en speciell egenskap.


Ansvarsfull kemikaliehantering är dock ett måste. Saknas kunskap gällande risker och efterföljande effekter kan detta leda till stora konsekvenser. Cellbes arbetar därför mycket med kemikaliefrågor och våra leverantörer informeras kontinuerligt om nya krav som arbetas fram utifrån internationell och europeisk lagstiftning.


Våra produkter får givetvis inte innehålla ämnen i nivåer som överskrider rådande regleringar eller är förbjudna i enlighet med rådande lagstiftningar. Som tillägg tillåter vi inte att produkterna innehåller ämnen som är listade som kandidatämnen i den europeiska kemikalieförordningen REACHKemikaliesäkring

För att säkerställa att våra leverantörer följer lagstiftningen och att produkterna inte innehåller kemikalier som är otillåtna görs stickprov på produkter varje säsong. Vilka produkter som testas baseras på en leverantörs tidigare resultat, om leverantören är ny eller om en produkt anses vara en riskprodukt i och med ny lagstiftning. Vilka tester som utförs sker alltså inte slumpmässigt, utan bestäms utifrån en riskbedömning av produkten.Medlemskap i Kemikaliegruppen

Som en del av vårt kemikalie- och hållbarhetsarbete är Cellbes medlem i Kemikaliegruppen. Kemikaliegruppen är en del av Research Institutes of Sweden (RISE) vars uppgift är att sprida den senaste kunskapen inom kemi- och miljörelaterade frågor till medlemsföretag i textil- och elektronikbranschen. Genom Kemikaliegruppens guide ”Chemicals Guidance” får våra leverantörer information kring reglerade kemikalier, i vilka processer de är mer vanliga och hur dessa påverkar miljön och människorna i den. En ny upplaga av ”Chemical Guidance” skickas ut två gånger om året.


Trygg leverans
Säker betalning
30 dagars returrätt

Köp mode & kläder från små till stora storlekar online hos Cellbes.

Säker shopping

Håll dig uppdaterad

Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få information om senaste produktsläppen, erbjudanden och nyheter från oss.

Följ oss

  • Vi levererar endast till svensk adress.
  • Frakt från 49kr, fri frakt vid köp från 799kr.
  • Alltid 30 dagars returrätt