Material

Material från djur

Djurens rättigheter

Cellbes värnar om djurens rättigheter och anser att djurens hälsa och trivsel ska beaktas i alla delar av tillverkningsprocessen. Cellbes djurrättspolicy grundar sig i Svensk Handels Animal Welfare Policy. Policyn är en del av vår Supplier’s Guide som skickats ut och skrivits under av alla våra leverantörer.


Alla våra leverantörer måste följa de nationella och internationella lagstiftningarna som rör djurrätt. Detta gäller även internationella avtal såsom Konventionen om internationell handel med hotade arter (The Convention of International Trade in Endangered Species – CITES).

Uppfödare och alla parter som hanterar djuren ska ansluta sig till De Fem Friheterna (The Five Freedoms for Animal Welfare) som tagits fram av EU Farm Animal Welfare Council/World Organisation for Animal Health (OIE).


De Fem Friheterna är följande:


•    Frihet från hunger och törst genom tillgång till färskt vatten och en diet som upprätthåller fullständig hälsa och kraft.


•    Frihet från obehag genom att ordna med en lämplig miljö som inkluderar skydd och en komfortabel viloplats.


•    Frihet från smärta, skada och sjukdom genom förhindrande av detta eller snabb diagnos och behandling.


•    Frihet att utföra naturligt beteende genom att tillgodose djurets behov av tillräckligt utrymme, rätt resurser och sällskap av djurets eget slag.


•    Frihet från rädsla och oro genom att säkra förutsättningar och behandlingar som undviker mentalt lidande.Alla leverantörer uppmanas att lämna så detaljerad information som möjligt om materialets ursprung.


Vi ställer följande materialspecifika krav på våra leverantörer


Dun

Dun och fjädrar som används för Cellbes produkter måste komma från fåglar som fötts upp för köttproduktion. Dunet och fjädrarna i Cellbes produkter får inte komma från fåglar som blivit tvångsmatade eller plockande från levande fåglar. All jungfruligt dun som används måste även komma från gårdar med godkända certifikat såsom Responsible Down Standard (RDS).Läder

Läder och skinn som används för Cellbes produkter måste vara en restprodukt från livsmedelsindustrin.Djurhår och ull

Djurhår och ull får inte komma från djur som har hanterats, slaktats eller klippts på ett sätt som kan skada djuren. Vi ser helst att ullen som används för Cellbes produkter är certifierad enligt Responsible Wool Standard (RWS).


  •  Mulesing: Ullen får inte heller komma från gårdar som använder sig av mulesing – ett ingrepp som kan utföras på fårens bakdel för att förebygga angrepp av blåflugor.


  •  Angora: Kaninhår (Angora) är inte tillåtet i Cellbes produkter.


  • Mohair: Från 1 januari 2021 säljer vi inga produkter innehållande mohair. Detta innefattar både egenproduktion och externa varumärken.Päls

På Cellbes använder vi inte äkta päls och har därför skrivit på Djurens Rätts pälsfria lista som är en del i det internationella samarbetet Fur Free Alliance (FFA).

image

Reptiler

Material (som exempelvis skinn, ben, tänder och klor) får inte komma från reptiler. Reptiler inkluderar men begränsas inte till alligatorer, krokodiler, ödlor och ormar.Korall, snäckor och pärlor

Cellbes tillåter inte användningen av koraller eller skal från arter som är listade av CITES (The Convention of International Trade in Endangered Species) och IUCN (International Union for Conservation of Nature) på den röda listan över kritiskt hotade, hotade, eller sårbara arter. Om pärlor används vid produktionen är endast odlade pärlor tillåtna.Horn & ben

Cellbes tillåter inte att ben eller horn från djur används för våra produkter.Djurförsök

Material eller ingredienser som har testats på djur är inte tillåtna.

Trygg leverans
Säker betalning
30 dagars returrätt

Köp mode & kläder från små till stora storlekar online hos Cellbes.

Säker shopping

Håll dig uppdaterad

Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få information om senaste produktsläppen, erbjudanden och nyheter från oss.

Följ oss

  • Vi levererar endast till svensk adress.
  • Frakt från 49kr, fri frakt vid köp från 799kr.
  • Alltid 30 dagars returrätt