Transporter

Transporter

På Cellbes strävar vi efter en så effektiv logistikhantering som möjligt för att optimera våra lager, få nöjda kunder och minimera de negativa konsekvenserna för vår miljö.


Vi beräknar våra klimatutsläpp enligt GHG-protokollet. Under 2020 uppgick utsläppen från våra transporter till 1316 ton koldioxidekvivalenter. I diagrammet ser du fördelningen av utsläpp mellan inkommande gods (från leverantör till lager), utgående gods (från lager till kund), frakter mellan vårt eget och vårt externa lager samt utsläpp orsakade av returer.


Då majoriteten av textilproduktionen i världen sker i Asien innebär detta långa transportsträckor. Cellbes varor transporteras till största delen med båt från produktionsländerna i Asien, vilket är både mer kostnadseffektivt och mindre belastande för miljön. När vi köper från mer närliggande länder sker transporten idag med lastbil. Att frakta varor med båt ger betydligt mindre utsläpp per produkt än att använda flyg. Under 2020 har vi halverat mängden varor som transporterats med flyg från 4,9% till 2,2% av den totala mängden frakter från leverantör till vårt lager. Under året stod frakterna från leverantör till lager för ett genomsnittligt utsläpp på 244 g koldioxid per produkt

image

Vår försäljning sker till största delen genom e-handel, men vi har även en mindre andel B2B-försäljning där vi säljer till lokala butiker i Sverige, Finland och till viss del Grekland. Cellbes äger sitt eget lager i Borås och där packas våra kundorder och distribueras till våra kunder och butiker. Från vårt lager transporteras kundernas paket till största delen med lastbil, men paket som ska till kunder i Baltikum och Östeuropa transporteras förutom med lastbil även med båt.


Trots att leverans till kund sker med lastbil (och en mindre del båtfrakt) och endast 2,2% av frakterna från leverantör till lager skedde med flyg 2020 så står ändå våra flygfrakter för 35% av transportutsläppen. Därför är det viktigt att vi fortsätter arbeta med att minska våra flygfrakter!


image

Vi strävar efter att packa varorna så att de tar så liten plats som möjligt under transporten och att varje paket ska innehålla så lite luft som möjligt. Vi har därför valt att i stor utsträckning skicka våra varor i påsar istället för kartonger. Idag packas ca 86% i plastförpackningar och resterande i wellpapplådor.


Det stora antalet returer är idag ett välkänt problem vid moderelaterade köp online. För att försöka hålla antalet onödiga returer nere samt göra våra kunder medvetna om att frakten har betydelse tar vi ut en avgift för både frakt och retur. Under 2020 stod utsläppen från våra returer för 7% av utsläppen från våra totala transporter.

Trygg leverans
Säker betalning
30 dagars returrätt

Köp mode & kläder från små till stora storlekar online hos Cellbes.

Säker shopping

Håll dig uppdaterad

Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få information om senaste produktsläppen, erbjudanden och nyheter från oss.

Följ oss

  • Vi levererar endast till svensk adress.
  • Frakt från 49kr, fri frakt vid köp från 799kr.
  • Alltid 30 dagars returrätt