Hur är en bh uppbyggd?

Cellbes

Bh:ns viktiga delar

Det finns en riktigt bra bh för alla kroppar, men ibland kan det vara svårt att hitta rätt. För att du ska få en bra möjlighet att hitta den bästa bh:n för just dig förklarar vi några av bh:ns viktigaste funktioner som kan vara bra att ha koll på.

Bygeln

Bygeln

Bygelns främsta uppgift är att lyfta och stödja bysten, och att fördela vikten av bysten jämnt. Om bygeln skaver kan det bero på att kuporna är för små. Testa att gå upp en storlek, eller välj en mjuk bh utan bygel. Anna är ett exempel på en bygelfri bh som ger likvärdigt stöd.

Knäppningen

Knäppningen

När du köper din bh ska du alltid knäppa den på yttersta hyskraden. Med tiden kommer tyget och resåret ge efter en smula, och då är det bra att kunna gå in en rad. För bästa stöd, välj en bh med 3 eller 4 hyskor.

Kupan

Kupan

Vanligtvis är kupan sydd i två eller tre partier, där underpartiet är stöttande medan överpartiet är formande. En formpressad bh som Eva har inga sömmar över kupan, utan är tillverkad i ett enda stycke.

Omkretsen

Omkretsen

Din bh ska främst bäras upp av omkretsen av bh:n. Ett vanligt misstag är att man köper för stor omkrets, då kasar bh:n upp i ryggen och man riskerar att få skavsår av axelbanden som får bära hela tyngden av bysten.

Axelbanden

Axelbanden

Breda och fodrade axelband är bekvämt, hindrar skav och sitter på plats. Om du har problem med att axelbanden kasar ner, så prova en bh-modell där de sitter längre in på bh:n.

Större byst

Större byst

Har du större byst är vårt tips att välja en bh med vadderade, breda axelband och ett brett ryggband, med minst 3-4 hyskor. Prova gärna en BH med högre kupor, det gör att du får bra stöd.

Alla kan vara fina under med Cellbes

Alla kan vara fina under med Cellbes

Trygg leverans
Säker betalning
30 dagars returrätt

Köp mode & kläder från små till stora storlekar online hos Cellbes.

Säker shopping

Håll dig uppdaterad

Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få information om senaste produktsläppen, erbjudanden och nyheter från oss.

Följ oss

  • Vi levererar endast till svensk adress.
  • Frakt från 49kr, fri frakt vid köp från 799kr.
  • Alltid 30 dagars returrätt